Blog

Poslední aktuality

Afrika snů a skutečností

Rádi bychom Vás informovali, že ve čtvrtek 1.2. bude v Plzni instalována výstava při příležitosti nedožitých narozenin M. Zikmunda, jež obsahuje srovnávací snímky H+Z z Tuniska, Egypta, Súdánu, Etiopie a Keni a která bude volně k vidění před budovou Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje. Návštěvníkům bude k dispozici do 28.2.

Číst více

Životní příběh Otty Horského

Česká televize nedávno uvedla v rámci cyklu Babylon nový dokument zachycující úžasný a inspirující životní příběh Otty Horského, světově proslulého inženýrského geologa, peruanisty, cestovatele, spisovatele, ale i nositele řádu Peruánské republiky s titulem Comendador. Otto, dlouholetý člen Klubu H+Z, nedávno oslavil v dokonalé duševní svěžesti 85 té narozeniny. Je excelentní vyprávěč, jehož příběhy vždy pobaví, poučí i dojmou.

Číst více

Foto ze semináře ZH101

Starosta Nelazohozevce, pan Jakub Brynda, vnuk Ing. Jiřího Hanzelky, se kterým jsme společně otevírali fotografickou výstavu ZH101 na filmovém semináři 16. září v Dobrušce. Syn MUDr. R. Víta, kameraman a docent FAMU Ivan Vít se omluvil pro zdravotní problémy.

RNDr. Petr Novotný

Jaroslav Novotný životopis

* 21. 3. 1903 Smečno u Slaného

+ 10. 6. 1976 Zlín

Začínal společně s Elmarem Klosem, Alexandrem Hackeschmiedem, a Ladislavem Koldou v Baťovských atelierech ve Zlíně roku 1934. Podílel se na Baťovské reklamní filmové tvorbě. Je spoluautorem filmu Poslední léto T. G. M. Byl zakladatelem školního filmu v Československu, založil první půjčovnu školních filmů a vydával odborný časopis Objektiv až do Heydrichiády, kdy byl časopis úředně zakázán.

Číst více